UaEn
Читати
Показати на карті
Хоча б на кілька годин зануритися в історію. Відчути себе вченим-винахідником на машині часу. Надихнутися творіннями минулих епох. Саме це можна відчути, зазирнувши у музеї Києва.

Державний музей авіації ім. О. К. Антонова

Наймолодший і водночас найбільший історико-технічний музей країни. Він почався всього лише з 30 бортів, а сьогодні ДМА володіє експозицією більше ніж 80 літаків і гелікоптерів різних часів. 

Поділитись
На карті

Пирогово

Національний музей народної архітектури та побуту України «Пирогово» дозволяє здійснити мандрівку в часі та на власні очі побачити, як виглядали різні куточки України кілька століть тому. Всього за один день можна пройтися стежками всіх регіонів та ознайомитися з побутом наших предків просто неба. Тут є і будинки, що зводилися не роками як сучасні ЖК, одяг, побутові лайфхаки, якими користувались у доінтернетні часи та які вижили. 

Поділитись
На карті

Музей мікромініатюр Миколи Сядристого

На світі існують усього два музеї мікромініатюр – у Києво-Печерській лаврі та в карликовому гірському князівстві Андорра. Тож не чекайте відкриття кордонів та на власні очі подивіться підковану блоху у 20 разів меншу за макове зерня, троянду у волосині, караван золотих верблюдів у вушці голки та портрет балерини Плісецької на вишневій кісточці. І це лише мікроперелік тих дивовижних речей, які можна побачити в Музеї мікроскопічної мініатюри в Києво-Печерській лаврі.

Адреса: Київ, вул. Лаврська, 9 (територія національного заповідника «Києво-Печерська лавра», корпус 5).

Поділитись
На карті

Літературно-меморіальний музей М. Булгакова

Саме тут з 1906 по 1919 роки пройшло юнацьке і студентське життя Булгакова. Сюди він також повернувся з фронту Першої світової війни. Тут же працював лікарем і приймав пацієнтів. Саме цей дім став центром сюжету першого роману Булгакова «Біла гвардія» та п’єси «Дні Турбіних». 

Адреса: Київ, Андріївський узвіз, 13 А.

Поділитись
На карті

Національний музей історії України в Другій світовій війні та монумент «Батьківщина-мати»

Національний музей історії Великої Вітчизняної війни за своїми розмірами вважається одним з найбільших в Україні, оскільки його експонати розташовані в 16 залах, які займають загальну площу 5000 
кв. м. Тут представлено понад 15 тисяч предметів, причому в експозиції значний акцент зроблено на символіці та образах, що доповнюють концепцію музею.

Головну будівлю комплексу увінчує візитівка Києва – монумент «Батьківщина-мати». Пам’ятник вражає своєю грандіозністю. 
Фігуру жінки зі щитом і мечем у руках установлено на конусному п’єдесталі 40-метрової висоти (загальна висота – 102 м, вага близько 500 т), висота скульптури – 62 м. Загальний фонд музею складають близько 400 тис. музейних предметів.

Поділитись
На карті

Національний заповідник «Софія Київська»

У 1990 р. Софійський собор з комплексом монастирських споруд ХVІІІ ст. на його території включено до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Фондові колекції заповідника нараховують понад 80,0 тис. одиниць: це археологічні колекції, предмети декоративно-прикладного мистецтва, унікальні архітектурні проєкти різних років, велика колекція фотоматеріалів тощо. 

Поділитись
На карті

Музей історії туалету

Навіть цій незамінній у побуті споруді потрібен музей. Загальна кількість виставлених у музеї унітазів складає близько 3 сотень експонатів, які занесені до «Національного реєстру рекордів України» і Книги рекордів Гіннеса за «найбільшу колекцію сувенірних унітазів у світі». І повірте: після цього музею ваше життя стане трошки інакшим. 

7

Музей історії туалету

вул. Рибальська, 22

Поділитись
На карті

Музей води

Музей розташований у відновленій вежі київського водогону та підземному резервуарі. 
Завітайте сюди, щоб дізнатись, як влаштована система водопроводу, історію міських сполучень та споруд, підвищити обізнаність щодо цінності водних ресурсів, залучення громадян до пізнавально-розважального знайомства з властивостями та особливостями використання води. 

8

Музей води

вул. Михайла Грушевського, 1В

Поділитись
На карті

Музей історичних коштовностей України

Є філіалом Національного музею історії України. В експозиції музею представлено ювелірні вироби доби бронзи, кіммерійців, скіфів, античних майстрів, сарматів, давніх слов'ян, часів Великого переселення народів та Давньої Русі. Також ви можете познайомитися з витворами українських майстрів 16 - початку 20 століття, ювелірів Німеччини, Польщі, Росії, Франції, Великобританії, Австрії.

Поділитись
На карті

Музей «Становлення української нації»

Це перший в Україні інноваційний музей історії, де минуле поєднується з сучасними технологіями. За 1,5-2 години ви зможете ознайомитися з багатовіковою історією української нації. Пройшовши через 25 експозицій, ви побачите сюжети з абсолютно реалістичними 3-D фігурами видатних постатей: королів та гетьманів, військових та вчених, артистів та спортсменів.

Поділитись
На карті

Перелік базується на рекомендаціях туристів та відвідувачів платформи Tripаdvisor. 

Відгуки Відгуки про організатора 0

Залиште свій відгук
UaEn