UaEn
Головна Новини 26 грудня відбудеться прем'єра вистави «Легенди Бахчисарая» (за мотивами кримськотатарських казок)

26 грудня відбудеться прем'єра вистави «Легенди Бахчисарая» (за мотивами кримськотатарських казок)

26 грудня о 19:00 на сцені Київського академічного театру юного глядача на Липках  відбудеться прем'єра вистави «Легенди Бахчисарая» (за мотивами кримськотатарських казок). Про це повідомляє Департамент культури КМДА.

Увесь колорит кримськотатарських традицій та культури – у новій постановці «Легенди Бахчисарая». Це казка-феєрія, яка поєднала однією темою сюжети чотирьох народних кримськотатарських казок: «Подорожні», «Ложка солі», «Місто сімдесяти ремесел», «Заповіт гончара».

«Вперше на київській театральний сцені, вперше в історії сучасного українського театру поставлена кримськотатарська казка. Дякую тим, хто подарував це свято – режисеру вистави Akhtem Shevket Oglu Seit-Abla, його співавторам -  композитору Усеіну Бекірову, художнику по костюмах Надії Кудрявцевій, акторам, що у дуже стислі терміни вивчили п'єсу та складні хореграфічні номери, художньому керівнику театру Слава Жыла та меценатам. Їх співпраця відтворила на сцені сам дух кримськотатарського народа, для якого беззаперечними цінностями є гідність та відданість батьківщині. Про це дуже зворушливо сказав після спектаклю Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. І звичайно приєднуюсь до побажання Голови Представництва Президента України у Криму Антона Кориневича – якнайшвидше зіграти «Бахчисарайську казку» у самому Бахчисарї!» — написала у Facebook директор Департаменту культури КМДА Яна Барінова.

Закінчено
Поділитись
На карті

«Легенди Бахчисарая» – це актуальні історії про любов, зраду, стосунки батьків і дітей, друзів та ворогів. Запрошуємо на батьківщину кримських татар, у Крим, щоб відчути мелодію, біль, пристрасть, батьківську любов, запальний дух та незламну віру в краще майбутнє.  Кримськотатарські танці, автентична музика та мудрі істини «оживатимуть» у прем’єрній виставі на сцені Театру юного глядача на Липках.

Фото: Генадій Мінченко, Укрінформ

Читати більше

Кабінет Михайла Грушевського

Зберігаємо культуру
26.01.2024
UaEn