UaEn
Головна Новини Перемагаємо у війні, читаючи

Перемагаємо у війні, читаючи

“24.02” — це щоденник війни українського письменника Андрія Мероника, який презентував українську сучасну літературу на Франкфуртському книжковому ярмарку й із самого початку позиціонував себе як книга, яка не продається, а обмінюється на донат (благодійний внесок). Тож не дивно, що українці так завзято підтримали цю літературну ініціативу й обидва тиражі книги були розпродані за лічені дні.

Основну історію автора доповнюють розповіді 38 українців, що поділилися своїми переживаннями. Серед них блогери, бізнесмени, фотографи, волонтери, відомі артисти та інші. Багато із них добре Вам відомі: Даша Астаф'єва, Катерина Кухар, Tayanna, Roxolana та інші.

Тож щоденник війни не тільки приголомшив читачів відвертістю та щирістю, а й привідкрив деякі інтимні подробиці перших днів війни у житті українських зірок.

Родзинкою проєкту стало те, що всі зібрані з продажів кошти спрямовані в різноманітні благодійні організації. Українці з великим теплом скористалися можливістю не просто “задонатити”, але й отримати за це приємну винагороду — символічну книгу із не менш символічною назвою.

Як наслідок, перший тираж дозволив команді проєкту на чолі з автором Андрієм Мероником надіслати 108 000 гривень на рахунки благодійних організацій. Другий тираж побив цей рекорд і сума добровільних внесків сягла 250 000 грн.

На хвилі популярності в книгу було вирішено додати ще більше історій, тож у написанні третього тиражу вже взяли участь нові співавтори, серед яких Володимир Остапчук, Гарік Корогодський, Анна Неплях, Мішель Андраде, Володимир Дантес, Жан Беленюк, Павло Зібров, Віктор Павлік та інші.

“24.02” — це книга про незламність українців попри всі руйнування, зміну поглядів, відверті думки, переживання та надію на майбутнє. 

Очікуємо третій тираж та більше нових історій від українців!

Ознайомитися із проєктом та обміняти свій донат на книгу можна на офіційних сторінках:

https://fuckingwar.com 

https://www.instagram.com/uawardiary/

Читати більше

Кабінет Михайла Грушевського

Зберігаємо культуру
26.01.2024
UaEn