UK
- EN
Увійти
Поділитися маршрутом
З 1963 року і до початку 90-х над виходом зі станції метро "Хрещатик" розташувався розкішний ресторан "Метро". Це був справжній палац харчування — на чотирьох поверхах розміщувалось 13 залів і літня тераса загальною місткістю 1600 відвідувачів.
Заклад був дуже популярним, славився смачною кухнею і вважався одним із найбільш відвідуваних та найдорожчих ресторанів Києва. У ньому вечорами працювало вар’єте, грала жива музика. Тут можна було організувати святкування, весілля та день народження. «Метро» прикрашали панно «Квітуча яблуня» та кольорові вітражі. Фірмовими стравами були котлета «Метро» (київська котлета із січеного м’яса індички та свинини), салат «Метро», коктейль «Хрещатик».