- EN
Протягом сорока років «Столичний» був уособленням ресторанного життя Києва, одним із найпафосніших і найдорожчих із нечисленних київських ресторанів. Проте функціонально це був комплекс закладів: ресторан «Столичний», концертне кафе «Хрещатик», кафе «Крижинка» та магазин кулінарії.
Ресторан «Столичний» мав 590 місць. У меню була представлена українська й київська традиційна кухня. Там подавали борщ, уху, юшку, битки, печеню, зрази, салат «Столичний» і, звичайно, фірмові варіації котлети по-київськи. Увечері в ресторані проходили розважальні програми і працював сигаретний клуб. Заклад відвідувала дуже солідна елітна публіка.
Батьки з дітьми, закохані пари, студенти навідувались у кафе «Крижинка», що розміщувалося на першому поверсі. В його асортименті було найсмачніше київське морозиво, молочні коктейлі, молочно-шоколадне желе, чорнослив зі збитими вершками, вагові торти, тістечка та інші десерти. Особливою популярністю користувались ароматні булочки з курагою.
Кулінарний відділ у скляній прибудові був абсолютно демократичним закладом і тому з любов’ю відвідувався більш широкою публікою. Там пропонувалися пиріжки, булочки, тістечка, а також котлети, салати, гарніри, всілякі рибні та м’ясні страви. Можна було випити соки, солодкі та мінеральні води, молоко, чай або каву (подейкують, що на ті часи вона була найкращою в Києві).