UaEn
Читати
Показати на карті
Київ можна розгадувати і розкривати роки безперервно. Але є у столиці місця, які має побачити кожен киянин та гість столиці.

Пішохідно-велосипедний міст

Скляный міст через Володимирський узвіз - одне з найкращих оглядових місць на столицю. Це пішохідно-велосипедний міст, що з'єднує парк «Володимирська гірка» з Аркою дружби народів. Довжина мосту складає 210 метрів, мостовий перехід зроблений з бетону і пластику. Висота опор перевищує 30 метрів.

1

Пішохідно-велосипедний міст

Володимирський узвіз

Поділитись
На карті

Будинок з химерами

У центрі на Банковій живе казка, втілена в камені. Це архітектурне обличчя міста часів, коли кожен будинок мав свою історію. Будинок 1900-х років побудований за проєктом В. Городецького, прикрашений скульптурами казкових та фантастичних створінь у перемішку зі знайомими тваринами. Зараз це будинок прийомів Президента України.

2

Будинок з химерами

вул. Банкова, 10

Поділитись
На карті

Шоколадний будиночок

Коли бачиш цей коричневий будиночок на вул. Шовковичній, 17/2, то з'являється відчуття, ніби він складений з шоколаду. Кожна кімната тут виконана у своєму стилі. На одному поверсі, за принципом художнього дивертисменту, сусідять французький, візантійський і східний стилі, модерн і ренесанс. Навіть серед новобудов цей невеликий будинок виглядає дорогоцінною прикрасою. 

3

Шоколадний будиночок

вул. Шовковична, 17/2

Поділитись
На карті

Миколаївський костел

Красива велична старовинна будівля римо-католицького костелу Святого Миколая розташована на вулиці Великій Васильківській. Також уже 50 років костел використовується в якості Будинку органної та камерної музики, так що любителі класики можуть отримати подвійне задоволення – і від споглядання архітектури, і від прослуховування справжнього живого органу.

4

Костел Святого Миколая

вулиця Велика Васильківська, 75

Поділитись
На карті

Києво-Могилянська академія

Києво-Могилянська академія довгий час була єдиним вищим навчальним закладом України, Східної Європи, всього православного світу. Її вихованці відкривали школи, фундували бібліотеки, сприяли розвитку культури, мистецтва, літератури, музики, театру. Доторкніться до великого і ви, завітавши до стін головного корпусу та музею на території КМА.

5

Києво-Могилянська академія

вул. Григорія Сковороди, 2

Поділитись
На карті

Маріїнський палац

Цю «ажурну» будівлю в стилі бароко було зведено за проєктом архітектора Б. Растреллі в 1752 р. Зараз ця будівля, яка розташована поруч з будівлею Верховної Ради, є церемоніальною резиденцією Президента України. Дивовижно красива, вона прекрасна і вдень, але абсолютно заворожує освітлена загадковим світлом ліхтарів уночі - саме тоді здається, що вона парить у потоках світла.

6

Маріїнський палац

вул. Михайла Грушевського, 5а

Поділитись
На карті

Золоті ворота

Доторкніться до найцікавіших фактів про оборонну архітектуру того часу. Ця  споруда являє собою грандіозну фортецю, що має широкий проїзд. Оцінити всю велич вежі можна тільки під час її відвідування. Нині в будівлі Золотих воріт працює цікава музейна експозиція.

7

Золоті ворота

вул. Володимирська, 40а

Поділитись
На карті

Андріївський узвіз

Андріївський узвіз – київський Монмартр та друга за популярністю вулиця Києва після Хрещатика.

Сюди приходять художники зі своїми творами на продаж, музиканти й артисти. Тут можна подивитися та придбати українські сувеніри – вишиванки, писаний посуд, фігурки.

Пам’яткою вулиці є і будинок №13, де жив письменник Михайло Булгаков, автор романів «Майстер і Маргарита», «Біла гвардія», «Дні Турбіних»… Цей будинок зараз є музеєм Булгакова.

На честь Андріївського узвозу відкрито цілий музей, присвячений історії вулиці, який називається «Музей однієї вулиці», тут представлена історія узвозу в картинах, фотографіях та інших речах від старовини до наших днів.

8

Андріївський узвіз

вул. Андріївський узвіз

Поділитись
На карті

Замок Річарда  

Будинок №15 на Андріївському узвозі поетично називають «Замок Річарда Левове Серце». Будівлю звели на початку ХХ століття в стилі англійської неоготики на замовлення купця Д. Орлова як прибутковий будинок. За легендою, незадоволені оплатою будівельники спеціально спланували вентиляцію таким чином, щоб вітер завивав у трубах, через що поширилися чутки про привидів у будинку. У радянські часи тут жили представники богеми.

9

Замок Річарда Левове Серце

Андріївський узвіз, 15

Поділитись
На карті

Софійська площа

Софійська площа – одна з найвідоміших площ у Києві. Вона розташована недалеко від площі Незалежності й вулиці Володимирської, в історичному центрі Києва.

Названа площа на честь Софійського собору, який збудовано на цій території майже тисячу років тому. Також Софійська площа – це візитна картка столиці, саме тут розташований відомий пам’ятник Богданові Хмельницькому, який відкриває Київ перед гостями та туристами.

10

Софійська площа

вул. Володимирська, 22

Поділитись
На карті

Майдан Незалежності

Майдан Незалежності з монументом Незалежності – центральна площа міста, що з’явилася в XIX ст. 

З набуттям нашою країною незалежності виникла потреба увічнити цю історичну подію в монументі на головній площі держави. Так на честь десятої річниці незалежності України на центральному столичному майдані побудували 62-метрову колону, увінчану фігурою дівчини Оранти в українському національному костюмі з калиновою гілкою в руках.

11

Майдан Незалежності

Майдан Незалежності

Поділитись
На карті

Відгуки Відгуки про організатора 0

Залиште свій відгук
UaEn