UaEn
Читати
Показати на карті

Де погуляти у Києві? Звичайно ж, у мальовничих столичних парках.

Парк «Наталка»

Парк відпочинку «Наталка» – київський Брайтон-Біч в Оболонському районі. Дістатися та помандрувати до парку можна на теплоході з Поштової площі до парку «Наталка». 

Родзинка: набережна Дніпра.

1

Парк відпочинку «Наталка»

вул. Оболонська Набережна, 9

Поділитись
На карті

Парк «Партизанська слава»

Був створений у 1970 році. На його території розташовано ландшафтний заказник місцевого значення «Червонохутірські озера». 

Жителі Позняків, Осокорків і всього Харківського масиву, а також Нової Дарниці та Червоного Хутора мають прекрасну можливість насолодитися прогулянкою сосновим і листяним лісами, вдихаючи свіжість і прохолоду далеко від шуму і турбот.

Фонтан у парку «Партизанська слава» був внесений до Національного реєстру рекордів України як найвищий світловий пішохідний фонтан.

Родзинка: розташований найвищий світло-пішохідний фонтан в Україні з п'яти арок від 6 м до 7,7 м, що створюють водоспад.

Поділитись
На карті

Міський сад 

Чудово, коли в міста є свої таємні куточки, де воно більше схоже на село, аніж на мегаполіс. Це найстаріший у місті Києві парк. Він був закладений за проєктом, розробленим у 1748 р. під керівництвом архітектора  Б. Ф. Растреллі. Тоді він називався Царським садом.

Родзинка: ландшафтний дизайн, панорамні види на лівий берег.

3

Міський сад

вул. Михайла Грушевського, Київ

Поділитись
На карті

Парк «Сирецький гай»

Розташований на території Шевченківського та Подільського районів міста Києва.

Окрім унікальної дитячої залізниці на території парку встановили інтерактивний фонтан, що вже став улюбленим місцем для розваг малечі. 

Родзинка: Київська дитяча залізниця.

4
Поділитись
На карті

Парк «Кіото»

Парк був заснований у 1972 р. на знак дружніх відносин з містом-побратимом Кіото.

Парк «Кіото» – це дивовижне вкраплення японської культури в київські ландшафти. Оригінальність цього парку полягає в тому, що це штучний сад із каменів з великою пагодою в центрі композиції, яку запозичили в традиційних архітекторів країни сонця, що сходить. 

Родзинка: унікальний ландшафтний дизайн, алея сакур. 

5

Парк «Кіото»

вул. Кіото

Поділитись
На карті

Голосіївський парк ім. Максима Рильського 

Ви неодмінно маєте пройтися зеленим лісом під шелест листя вікових дерев, помилуватися луговими квітами навесні та послухати спів пташок.

Одна з головних окрас парку – вікові дуби, які ростуть майже на всій території. Деяким з них близько 500 років. Фауна парку представлена 192 видами хребетних тварин і 600 видами безхребетних.

Родзинка: каскад з чотирьох ставків, які розташувалися вздовж долини струмочка.

Поділитись
На карті

Хрещатий парк

Розташований у самому серці столиці. Разом із сусіднім Маріїнським парком утворює Паркове кільце Києва, яке є популярним туристичним маршрутом. Хрещатий парк спочатку був частиною Царського парку, заснованого за наказом російської імператриці Єлизавети Петрівни наприкінці 18 століття. 

Родзинка: Міський та Хрещатий (Купецький) парки, що з'єднані Парковим мостом, який часто називають Мостом закоханих.

7

Хрещатий парк

Європейська площа

Поділитись
На карті

Національний ботанічний сад ім. М. Гришка НАН України 

Місце, по якому можна дізнаватися про цвітіння магнолій, тюльпанів та сакури зі стрічок соцмереж. Тут можна не помітити плин часу та гуляти тінистими алеями годинами. Жоден з куточків саду не схожий на попередні. 

Ботанічний сад був відкритий 29 травня 1964 року, хоча його створення планували ще в 1930-ті роки. Тут представлені найрізноманітніші кліматичні зони України, а також Кавказу, Тибету, Сибіру, Середньої Азії, де відтворені найдрібніші деталі місцевості. Великою популярністю у відвідувачів користується відомий на весь світ бузковий сад, а також дендрарій, гірський сад та багато іншого.

Парк ім. Тараса Шевченка розташований навпроти головного корпусу Київського університету імені Тараса Шевченка, що по вул. Володимирській, 60. 

У парку розміщений фонтан у формі Чорного моря, а на його території є місце, де багато років збираються шахісти-аматори.

Родзинка: памятник Т. Г. Шевченку.

Поділитись
На карті

Парк «Перемога»

Найбільша зона відпочинку в Дніпровському районі столиці, розташована в сосновому лісі площею 65 гектарів.

Нещодавно 10 га отримали нове планування і разом із ним і озеленення території. Тут є все, що забажають жителі мегаполісу: майданчики для гри в настільний теніс і футбол, три дитячих майданчики, кожен з яких орієнтований на окрему вікову групу.
Для велосипедистів у парку є доріжки та паркінг. 

Для активного відпочинку в парку працюють волейбольний, баскетбольний та workout-майданчики.

Вас точно здивує японський куточок у парку та «екодиван» із газону. 

9

Парк «Перемога»

вул. Генерала Жмаченка

Поділитись
На карті

Відгуки Відгуки про організатора 0

Залиште свій відгук
UaEn